Genvinding

H.J. Hansen er en virksomhed med et stort, landsdækkende filialnet.

Her finder du vores afdelinger

Nyheder

 • Væsentligste begivenheder på jernmarkedet i uge 35:

  • USD/DKK-kursen er stabil i 6,62 (6,55 i uge 34).
  • Jernmalm (62% Fe) er stabil i 56,04 USD/ton (56,10 USD/ton i uge 34).  
   "Index of spot market Iron Ore prices delivered to China, normalized to Qingdao and 62% Fe USD/tonne - Daily"
  • Tyrkiet:
   Der er i den forgangne uge rapporteret om salg af 7 Deep Sea laster. Alle fra Europa (og de 6 fra Baltikum). De amerikanske skrothandlere ser ud til at være ude af markedet. Prisniveauet er stabilt/let faldende. Lasterne er stort set alle med kort leveringstid. Det forlyder at de tyrkiske stålværker har lave lagre (og pipeline) af skrot, og derfor primært er interesseret i  laster med kort leveringstid. Derudover bevirker den usikre politiske situation at de ikke tør købe ”lange positioner”. Den kinesiske eksport af ”billets” til Tyrkiet fortsætter med uændret styrke. Priserne på færdigstål er let sivende og der er svag efterspørgsel fra eksportmarkederne.   
  • Europa:
   Efterspørgslen efter skrot er fortsat svag, men der handles. De svenske stålværker (JBF) kommer med deres september prismelding - på skrot - på mandag. Forventningen er et mindre fald. I Tyskland er forventningen til september et prisfald på mellem 0-10 EUR/ton (afhængig af kvalitet / geografisk område). Efterspørgslen efter skrot i september i Tyskland forventes mindre end normalt. Der rapporteres om store skrotlagre i Europa (Holland, Tyskland og England), hvilket gør det svært at tro på stigende priser på kort sigt.  
  • Asien:
   Situationen på det asiatiske marked er uændret. Markedet er fortsat præget af hård konkurrence fra de kinesiske malm-stålværker. I Indien tales meget om at oprette ”anti-dumping” importbarrierer for kinesiske stålprodukter, men det bliver ved snakken. Faktum er at efterspørgslen efter skrot er stærk reduceret. Især det indiske marked er helt frosset til. Priserne er i dag markant lavere end i Europa/Tyrkiet, og der sælges meget lidt skrot fra Europa til Asien.   
  • Generelt:
   Skrotmarkedet er forholdsvis stabilt - men præget af lav aktivitet og svag efterspørgsel. Den kinesiske eksport af stål og halvfabrikata er stadig stigende. Resultatet er sivende priser på færdigstål og reduceret efterspørgsel efter skrot. USD/DKK-kursen har stabiliseret sig og det mest positive er at malmprisen fortsat er stabil omkring de 55 USD/ton.  

Følg prisudviklingen

Få vores nyhedsbrev

Indtast gyldig e-mail adresse