Genvinding

H.J. Hansen er en virksomhed med et stort, landsdækkende filialnet.

Her finder du vores afdelinger

Nyheder

 • Væsentlige begivenheder i uge 12:

  USD/DKK-kursen er faldet til 6,88 (7,07 uge 11).  

  Jernmalm (62% Fe) er faldet til 54,66 USD/t (57,66 USD/t uge 11).
  "Index of spot market Iron Ore prices delivered to China, normalized to Qingdao and 62% Fe USD/tonne - Daily"

 • Tyrkiet:
  Der er i ugens løb rapporteret om 3 handler på det tyrkiske marked. De er muligvis fra slutningen af sidste uge eller begyndelsen af denne uge. De er alle fra Baltikum. Herefter har der været stille på markedet. Også i denne uge var de amerikanske skrothandlere væk fra eksportmarkederne. Der spekuleres i hvorvidt de tyrkiske købere endnu engang forsvinder fra markedet i en længere periode. Prisniveauet på handlerne er stabilt. Overordnet set er situationen uændret i Tyrkiet. De bliver hårdt presset af færdigvarer (og semifinish produkter) produceret på jernmalm, især fra kinesiske producenter.  

  Europa:
  Vi oplever let øget efterspørgsel i Europa. Priserne er i et stabilt niveau. Der spores generelt set et begrænset udbud af skrot i øjeblikket. Årsagen vurderes at være de lave priser, der resulterer i at indsamlingen af skrot er vigende, samtidigt med at enkelte tilbageholder skrot i spekulativt øjemed. De svenske stålværker (JBF) hævede i ugens løb priserne med 80 SEK/t (65 DKK/t).

  Asien:
  Stabilt prisniveau. Fragtrater på containere er faldende, hvilket gør det asiatiske marked mere konkurrencedygtigt. MetalBulletin rapporterede i ugens løb om at Kina endelig havde besluttet sig for at reducere stålværkskapaciteten (malmværker) i Hebei provinsen, hvor en stor del af Kinas stålproduktion ligger. På kort sigt presser det malmprisen yderligere, men omvendt reducerer det stålproduktionen i Kina. 

 • Generelt:
  Fundamentalt er skrot- og stålmarkedet stadigt svagt, med lave priser på færdigstål og især jernmalm. Vi oplever dog en stabilisering af skrotpriserne i øjeblikket. Årsagen er ”tight supply”. På længere sigt er vurderingen at priserne skal længere ned. Den stærke USD/DKK kurs kan dog reducere faldet i DKK. Det er et positivt tegn at Kina endelig begynder at reducere deres stålproduktion. Det er nødvendigt for at skabe et skrot- og stålmarked i balance.  

Følg prisudviklingen

Få vores nyhedsbrev

Indtast gyldig e-mail adresse