Genvinding

H.J. Hansen er en virksomhed med et stort, landsdækkende filialnet.

Her finder du vores afdelinger

Nyheder

 • Væsentligste begivenheder på jernmarkedet i uge 47:
  • USD/DKK-kursen er steget til 6,97 (6,92 sidste uge).
  • Jernmalm (62% Fe) er faldet til 45,44 USD/ton (48,14 sidste uge).
  "Index of spot market Iron Ore prices delivered to China, normalized to Qingdao and 62% Fe USD/tonne - Daily"

 • • Tyrkiet:
  Efter et par hektiske uger med mange handler, er det tyrkiske marked gået i stå. Der er blot rapporteret om én enkelt handel (fra EU) i denne uge. Handlen er lavet først på ugen og er med meget kort leveringstid. Prismæssigt er den lidt ned ift. handlerne i sidste uge. De tyrkiske stålværker har trukket sig væk fra markedet og indtaget deres "wait-and-see" position. Der rapporteres om flere skrothandlere i markedet. Denne situation er set utallige gange tidligere og er stålværkernes måde at stresse skrothandlerne og presse prisen ned. Om det lykkedes - og i givet fald hvor meget - vil tiden vise. De tyrkiske stålværker er stadig presset af lav efterspørgsel efter færdigvarer og stor import af kinesiske halvfabrikata (billets). Sidstnævnte er endelig blevet pålagt en importafgift (22%), men kun hvis de ikke er færdigvalset og gen-eksporteret inden for 9 mdr.
  • Europa:
  Priserne har stabiliseret sig på det europæiske marked. Priserne på importmængder endda i let stigning. Skrotværkerne kæmper imod den rekordlave jernmalm, der giver hård konkurrence fra malmværkerne. De europæiske stålværker mærker også øget konkurrence fra kinesisk eksport af armeringsjern ind i Europa. Der rapporteres sågar om en tysk bilfabrik der har købt en last pladestål i Kina.
  • Asien:
  Efterspørgslen på det asiatiske marked er stigende. Og priserne i lette stigninger. Fragtraterne i containere, til især Indien, er rekordlave.

 • Generelt:
  Markedet har prismæssigt stabiliseret sig, men i denne uge er efterspørgslen, på det toneangivende tyrkiske marked, gået i stå. Om det resulterer i et nyt prisfald, som planlagt af stålværkerne, må tiden vise. Men de fundamentale problemer på stål- og skrotmarkedet er stadig højaktuelle. Her tænkes på a) jernmalmen er under stort prispres b) spænd mellem skrot og stål er for lille og c) Kina eksporterer stadig rekordmængder stål og halvfabrikata. Omvendt står vinterperioden i Nordeuropa og USA for døren, hvilket historisk har medført begrænset udbud af skrot. SIMS (verdens største skrothandler) meddelte i ugens løb at de vil gennemføre en større besparelsesplan, der medfører lukning af 35 pladser og afskedigelse af 800 ansatte. Årsagen er at SIMS ser nuværende markedsforhold (pris og volumen), som "den fremtidige standard", som forretningskonceptet skal tilpasses til.

Følg prisudviklingen

Få vores nyhedsbrev

Indtast gyldig e-mail adresse