Genvinding

H.J. Hansen er en virksomhed med et stort, landsdækkende filialnet.

Her finder du vores afdelinger

Nyheder

 • Væsentligste begivenheder på jernmarkedet i uge 39:

  • USD/DKK-kursen er steget til 6,68 (6,54 i uge 38).
  • Jernmalm (62% Fe) er stabil i 56,98 USD/ton (57,69 i uge 38).  
   "Index of spot market Iron Ore prices delivered to China, normalized to Qingdao and 62% Fe USD/tonne - Daily"
  • Tyrkiet:
   Der er rapporteret om 5 handler på det tyrkiske marked i indeværende uge (på trods af torsdag/fredag har været nationale helligedage i Tyrkiet). 2 laster er solgt fra USA/Canada og 3 fra Europa. Priserne er faldende (ca. 5-7 USD/ton). Lasterne er alle med kort leveringstid.
  • Europa:
   Prisfaldene fortsætter på de europæiske markeder. Især i Tyskland har der været store prisnedsættelser i ugens løb. Både DEUMU og ArcelorMittal satte begge prisen ned med 15 EUR/ton. STAHL/BDSV kom på gaden først på ugen med prisfald på 10-15 EUR/ton. Dette er et misvisende billede af det reelle fald, da det er en gennemsnitsbetragtning. Der forventes derfor endnu større fald i oktober index. De svenske stålværker (JBF) kommer med prisudmelding for oktober i næste uge. Forventningen er endnu et fald.   
  • Asien:
   Billige container-rater til Asien gør igen markedet attraktivt. Men på trods af øget efterspørgsel fortsætter priserne med at falde. Det vurderes at det er for at matche de europæiske/tyrkiske prisfald. Især engelske skrothandlere er aktive på det indiske marked og byder lavt.  
  • Generelt:
   Skrotmarkedet er stadig faldende. Omvendt styrkes USD/DKK - og prisfaldende absorberes delvist i DKK af USD/DKK-udviklingen. Der er stadig et stort udbud af skrot og begrænset efterspørgsel. Mange stålværker udskyder deres skrotkøb til de ”fornemmer” bunden. Problemet er stadig den kinesiske eksport af billig stål og halvfabrikata. Statistiske data bekræfter dog endeligt at den kinesiske stålproduktion reduceres. Således producerede Kina ”kun” 66 mill. tons i juli 2015 (-4,6% y-o-y). Desværre viser selv samme opgørelsen at eksporten i samme måned steg til 9,7 mill. tons (+21% y-o-y). Eksporten presser færdigvarepriserne og derved skrotprisen. Derudover medfører det at stålværkerne reducerer deres smeltekapacitet og derfor køber mindre skrot. Igen i denne uge kan vi dog glæde os over en forholdsvis stabil jernmalmspris. 

Følg prisudviklingen

Få vores nyhedsbrev

Indtast gyldig e-mail adresse