Genvinding

H.J. Hansen er en virksomhed med et stort, landsdækkende filialnet.

Her finder du vores afdelinger

Nyheder

 • Væsentligste begivenheder i uge 16:

  USD/DKK-kursen er faldet til 6,89 (7,05 uge 15).  

  Jernmalm (62% Fe) er steget til  50,93 (47,53 USD/t uge 15).
  "Index of spot market Iron Ore prices delivered to China, normalized to Qingdao and 62% Fe USD/tonne - Daily"

 • Tyrkiet:
  Der er fortsat god købsaktivitet på det tyrkiske marked. Der er således rapporteret om 12 laster i indeværende uge, hvoraf langt de fleste er fra EU. Prisniveauet er stabilt. Lagerne/pipeline ved de tyrkiske stålværker er ved at være oppe på almindeligt niveau igen. Det vil ikke overraske hvis de tyrkiske stålværker snarligt stopper skrotkøb i en periode. Afsætningen af færdigvarer er stadig et problem for de tyrkiske stålværker. Priserne for Rebars er i dag max. 450 USD/t, hvilket giver dem under 200 USD/t i spænd mellem skrot og færdigvarer. Dette vurderes ikke at være holdbart over en længere periode. De er stadig meget presset af en billig jernmalm og billige færdigvarer – primært fra Kina - der strømmer ind på deres traditionelle afsætningsmarkeder i Mellemøsten.  

  Europa:
  Vi oplever øget efterspørgsel i Europa. Priserne er stigende. Der spores generelt set et begrænset udbud af skrot i øjeblikket. Men skrottet vurderes at være på markedet, men tilbageholdes i spekulativt øjemed. Stahl/BDSV udgives i næste uge. Forventningen er en mindre stigning (der dækker perioden fra 20/3 – 20/4).  

  Asien:
  Øget efterspørgsel med let stigende priser. Der er fundet en midlertidig løsning på PSIC problematikken (ind-fortoldnings procedurer) med skrot til Indien, hvorfor eksporten er genoptaget.

 • Generelt:
  Fundamentalt er skrot- og stålmarkedet stadigt svagt. Det er de lave priser på færdigstål og især jernmalm der rammer skrotmarkedet. Vi oplever dog en midlertidig stabilisering af priserne. Årsagen vurderes at være begrænset udbud af skrot. På længere sigt er vurderingen at skrotpriserne skal længere ned, medmindre jernmalm- og færdigvare-priserne stiger. En stigende USD/DKK kurs kan dog reducere faldet i DKK/ton.   

   

Følg prisudviklingen

Få vores nyhedsbrev

Indtast gyldig e-mail adresse