Genvinding

H.J. Hansen er en virksomhed med et stort, landsdækkende filialnet.

Her finder du vores afdelinger

Nyheder

 • Væsentligste begivenheder i uge 19:

  USD/DKK-kursen er stabil i 6,65 (6,67 uge 18).

  Jernmalm (62% Fe) er steget til 60,36 USD/ton (56,18 USD/ton sidste uge).  
  "Index of spot market Iron Ore prices delivered to China, normalized to Qingdao and 62% Fe USD/tonne - Daily"

 •  

  Tyrkiet:
  Der har igen været en håndfuld handler i indeværende uge. 3 laster  fra USA og 2 fra EU. Priserne er i et stabilt niveau. Afsætningen af færdigvarer er stadig et problem for de tyrkiske stålværker. Priserne for eksport af ”Rebars” (armeringsjern) er uændret (max. 450 USD/t). Spændet imellem skrot og færdigvarer er for lavt. Dette vurderes ikke at være holdbart over en længere periode, enten skal færdigvarepriserne stige eller skrottet skal falde.

  Europa:
  Vi oplever god efterspørgsel i Europa. Priserne er stabile. I Tyskland ser det ud til at de fleste stålværker holder skrotprisen uændret fra april til maj. Forventningen var tidligere en prisstigning. Priserne i hhv. Spanien og Tyskland understøttes af en stærk EUR overfor USD.  

  Asien:
  Det asiatiske marked er præget af hård konkurrence fra de kinesiske malm-stålværker. Især ”billets” (halvfabrikata) importeres i Indien fra Kina og udkonkurrer skrotleverancer til stålværkerne. Der eksporteres især meget dårlig HMS-kvalitet (med urenheder) i containere til det asiatiske marked. 

 • Generelt:
  Fundamentalt er skrot- og stålmarkedet stadigt svagt. Dog ser vi stigende malmpriser. Det ser ud til at vi har set bunden for denne gang. Men stålværkerne har stadig udfordringer med afsætningen af færdigstål - og spændet mellem skrot og færdigstål. Vi ser dog en stabilisering af skrotpriserne, men årsagen vurderes at være at skrottet ”holdes tilbage” og derved – i en kortere periode – begrænser udbuddet af skrot på markedet. P.t. oplever vi at udbuddet af skrot stiger – om det resulterer i et prisfald på skrot, må tiden vise.  

Følg prisudviklingen

Få vores nyhedsbrev

Indtast gyldig e-mail adresse