Pb

Bly

Bly har atomtegn Pb.

Bly er et giftigt metal, som kan skade nerveforbindelserne (især hos småbørn) og forårsage blod- og hjernelidelser. Derfor skal bly håndteres med omtanke – også når det skal skrottes og genvindes.

Genvinding af metal, bly
Bly skal håndteres med omtanke.
Britt Bruhn, Produktchef

Bly

Bly er et blødt tungmetal, der egner sig til fremstilling af bøjelige rør og plader, og er derfor anvendeligt til afløbsrør, vandlåse samt beklædning af elkabler, men er nu i hovedsagen afløst af plast. På grund af den høje densitet kan det benyttes til hagl.

Bly er blevet brugt igennem tusindvis af år, fordi det er så udbredt, nemt at udvinde og nemt at bearbejde. Romerne brugte bly til at lave vandrør, hvilket måske var en af grundene til Romerrigets undergang.

Blyplader anvendes til tagdækning, i dag fortrinsvis på gamle, blytækte kirker.

Bly i form af metal forekommer i naturen, men det er meget sjældent. Man finder normalt bly i zink-, sølv- og kobbermalm, hvilket man så udvinder.

Bly er et giftigt metal, som kan skade nerveforbindelserne (især hos småbørn) og forårsage blod- og hjernelidelser. Derfor skal bly håndteres med omtanke.

Eksempler på bly fra dagligdagen

  • Taginddækninger
  • Rør
  • Blybalancekloder
  • Skydebanebly
  • Bly-batterier fra biler

Vi vil noget med klimaet

HJHansen har valgt at fokusere på 4 af FN's 17 verdensmål

HJHansen har valgt at fokusere på 4 af FN's 17 verdensmål

Verdensmål

Vi vil gerne dele med jer

Direkte telefonnummer ude af drift

Vi har midlertidigt tekniske problemer med vores telefonsystem. Du kan ringe til: 63 10 91 14: Omstilling / kundeservice 63 10 91 79: Transport

Læs mere Gå til blog
Designed by fingerspitz*