Forskel på genbrug og genvinding
Genbrug er når en ting overgår fra en person til en anden.

Danske virksomheder er forpligtet til at kildesortere genanvendeligt affald, og er selv ansvarlige for at skaffe sig af med affaldet. Hos HJHansen modtager vi dette affald, som vi sorterer, kontrollerer og genanvender. Men hvad betyder genanvendelse egentlig? Indenfor bæredygtighed findes der nemlig flere begreber og her er en kort forklaring på forskellen på genbrug og genvinding:

Genbrug

Genbrug betyder at man bruger det samme produkt til det samme formål mere end en gang. Altså, den samme genstand, som f.eks en computer, flaske eller taske bruges til det samme formål mere end én gang. Det kan være elektronik i form af bærbare, stationære, tablets og mobiltelefoner som får en ny ejer. Dit aflagte tøj, som gives videre til en anden person, som bruger det. Det kan f.eks. også være en bil der er skrottet, hvor man genbruger dele fra bilen til en anden bil. Tingene får derved igen et formål med en anden person. Det får nyt liv.

Genanvendelse aluminiumsdåser
Genvinding betyder at produkterne omdannes til nye produkter.

Genvinding

Genvinding er i modsætning til genbrug en proces, hvor der er tale om, at det genanvendte produkt som f.eks. råstoffer som metal og plastik, tager ny form. Genvinding betyder at man bruger dele af det oprindelige produkt til at fremstille nye produkter, hvorved materialerne får et nyt liv i kredsløbet. Så man bruger materialerne fra et produkt til at lave et nyt produkt. Det kan f.eks. være metaldåser, gamle cykler eller plastflasker, som man smelter om for at kunne lave helt nye produkter. Det tager ny form.

Vi klarer samfundets skrot

HJHansen modtager jern- og metalskrot, herunder elektronikskrot, kabler, køleskabe og hårde hvidevarer. Det indsamlede jern- og metalskrot kontrolleres, sorteres og bearbejdes, så det kan sælges som råstof til smelteværker, der laver nye varer. Materialet skal opfylde smelteværkernes krav til renhed og kvalitet.

Skibsophus - kildesorteringNår du handler med HJHansen er du sikker på at få god service. Vi ved, at skrot for de fleste virksomheder er sekundært og at forretningens primære drift skal køre uhindret – det baserer vi vores kundeservice på.
HJHansen har stor ekspertise i jern- og metaller. Ved at kende det enkelte metals sammensætning kan vi med vores store viden om smelteværker i hele verden finde den rigtige aftager af f.eks. en bestemt legering – på den måde optimeres genvindingen af netop det metal. Her har vi eksperter med dyb viden inden for få produkter.

Genvinding er miljø

Vi løser samfundets største affaldsproblemer ved at genanvende skrot. Det er godt for miljøet, og det er godt for dig. Det gør vi af respekt for både mennesker og miljø. I et samfund med brug og smid væk, er vi nødt til at passe på vores klode – derfor arbejder vi alle hos HJHansen dagligt på at udvikle genvinding, som kan gå igennem mange generationer.
Genvinding spiller en afgørende rolle i bevarelsen af fremtidens ressourcer, og HJHansen bidrager til, at genvundne ressourcer på ny kan indgå som primært råstof i samfundets materialekredsløb.

Vi klarer samfundets skrot og tilbyder en bred vifte af services i forbindelse med genvinding:

 • modtagelse af jern- og metalskrot
 • rådgivning om skrot
 • nedbrydning
 • miljøbehandling af biler
 • modtagelse af bygningsaffald
 • salg af betonknus
 • udlejning af køreplader
 • containere i mange størrelser

Hos HJHansen er miljøet dybt forankret i vores virke – vi oprettede allerede i 1994 en miljøafdeling og har været ISO-certificeret på miljø siden 1998 – i dag er vi certificeret i henhold til ISO 14001.
Som eksempler på miljøforanstaltninger i vores produktion kan nævnes:

 • rensningsanlæg til spildevand
 • anlæg til olieopsamling (olien sendes til ekstern oparbejdning for enten genbrug eller forbrænding)
 • støvdæmpende tiltag i form af vandforstøvning
 • støjværn
 • scannere for kontrol af radioaktive materialer

Når det gælder transporten af skrottet, sørger vores transportafdeling for, at farligt gods og miljøproblematisk materiale bliver håndteret efter gældende lovgivning.

Miljøvenlig transport

Når man flytter 1 million tons skrot om året, så skal det foregå effektivt og miljøvenligt. Derfor har vi placeret de fleste af vores afdelinger tæt ved havne- og kajområder – 75 % af alle vores materialer transporteres ad søvejen. Det betyder en noget mindre miljøbelastning men også væsentligt mindre trængsel på og støj fra vejene.

Skal vi hjælpe dig?

HJHansen kan med vores store knowhow rådgive dig og din virksomhed om de bedste løsninger. Kontakt os, så kan vi gennem en tæt dialog give dig et skræddersyet tilbud.

Ring eller skriv

HJHansen kan med vores store knowhow rådgive dig og din virksomhed om de bedste løsninger. Kontakt os, så kan vi gennem en tæt dialog give dig et skræddersyet tilbud.

  Designed by fingerspitz*