Uniscrap A/S blev grundlagt i 1858 af det daværende Petersen & Albeck A/S og fusionerede i 1978 med Joseph Levin & Co A/S, der blev grundlagt i 1866. Disse to firmaer havde gennem generationer beskæftiget sig med genvinding af mange typer affald, og de skabte med fusionen en større dansk virksomhed med afdelinger over hele landet. Idégrundlaget var genvinding af primært jern- og metalskrot samt returpapir. Med en målsætning om at være etableret i alle større danske byer voksede Unsicrap gennem opkøb af flere virksomheder, og udviklede sig derved, til en af danmarks største aktører indenfor genvinding.

Uniscrap foretog i 1993 den største enkeltstående investering, da virksomheden opbyggede et shredderanlæg i Kolding som dog i 2007 blev afløst af et endnu større anlæg på den nye skrotplads i Grenå. Anlægget i Grenå er nu frasolgt, idet Unsicrap A/S har valgt at fokusere på en anden teknologisk platform, der bedre imødekommer markedets ønsker.

Uniscrap A/S var frem til 2006 ejet af miljøinvesteringsselskabet Invest Miljø, herefter kinesiske Chiho Environmental Group og blev i 2021 opkøbt af HJHansen Recycling A/S.

En lille hyggelig historie fra HJHansen i Talov (Dengang Uniscrap):

I gamle dage er dele af Olsen Banden filmen blev optaget på pladsen i Fiskerihavnsgade. Her er en lille film med forskellige billeder klippet sammen fra optagelserne.

 

Ring eller skriv

HJHansen kan med vores store knowhow rådgive dig og din virksomhed om de bedste løsninger. Kontakt os, så kan vi gennem en tæt dialog give dig et skræddersyet tilbud.

    Designed by fingerspitz*