Skrot & Vin

Det hele startede i en købmandsgård

Hvad har skrot og vin med hinanden at gøre?

Vi bliver tit mødt med, hvad skrot og vin har med hinanden at gøre. Set med nutidens øjne, er det ikke meget. Men H. J. Hansen Vin og HJHansen Recycling Group udspringer begge fra Købmandsgården i Vestergade, Odense. Her grundlægger Grosser Jørgen Jacob Limkilde i 1829 en købmandsforretning. Som årene gik så han og hans efterkommere en forretning i at opkøbe klude, dyreknogler, glasskår og jern i baggården fra bønderne, således de havde flere penge at bruge inde i Købmandsgården. Samtidig var der gode penge i at genanvende disse restprodukter.

Som tiden gik blev handlen i baggården for stor og efter 2. verdenskrig splittede de to ben op, så Genvindingen flyttede ud på Havnegade i Odense. Det kan du læse mere om her.

Købmandsgården har under tiden forandret sig meget fra at være en handel med dagligvarer til i dag at hedde H.J. Hansen Vin og være en af Danmarks førende leverandører af vine og spiritusser samt indeholde Vinspecialisten, der er en landsdækkende kæde af mere end 50 selvstændige specialvinhandlere.

Købmandsgården i Vestergade er i dag – knapt 200 år senere – stadig hjemsted for H. J. Hansen Vin.

HJHansen Vin Logo
Gammelt billede af H.J. Hansen Vin Vestergade i Odense