Cu

Kobber

Kobber er et forholdsvis blødt, orangerødt metal. Kobber har god ledningsevne for strøm og varme.

Kobber kan omsmeltes og genbruges. Ca. 1/3 af verdens Cu forbrug kommer fra skrot.
Produktion af kobber ud fra kobberskrot sparer energi på et niveau omkring 80-90 % i forhold til udvinding fra minedrift.

Der skelnes mellem elektrolytisk Cu med en renhed på 99,99 og andre Cu legeringer.

Det er vigtigt for genanvendelsesprocessen, at der skelnes mellem nyt blankt materiale og brugt materiale med ir/maling/lak og andre urenheder. Alle materialerne kan genanvendes blot i forskellige processer, derfor skal de holdes adskilt og prissættes forskelligt.

Som eksempler på kobberskrot har vi blandt andet, rør, ledninger (fri for plast), luftledninger, inddækning af tage m.v. Restmaterialer fra industriproduktion i form af plade og rørrester, spåner mv. Der er også en lang række produkter fra strømførende produkter som eksempelvis elskinner og trafo kobber. genvinding af nyt kobber skrot hos hjhansen genvindingingsindustriCu granulat kan, afhængig af renhed, også oparbejdes til nyt materiale.

 

Kobber er det største legeringselement i en række andre materialer: 

 • Messing Cu/Zn (Pb)
 • Tinbronze Cu/Sn
 • Blytinbronze Cu/Sn/Pb
 • Aluminiumsbronze Cu/Al/Ni/Fe
 • Rødgods Cu/Sn/Pb/Zn
 • Tombak Cu/Zn

Hver legering har deres specielle egenskaber.

Kontakt os - Ring eller mail

Med vores omfattende ekspertise kan HJHansen rådgive dig og dit firma om de bedste løsninger. Kontakt os, og vi vil give dig et skræddersyet tilbud gennem tæt dialog.

 

 

  Lad os tage kontakt

  Indskriv denne kode: captcha
  Jeg har læst betingelserne

  Vores produkteksperter

  Vores målsætning er, at sikre den mest optimale genanvendelse af alle de ressourcer, som vi får ind hos HJHansen Recycling Group.

  Derfor har vi en gruppe af eksperter inden for jern, metaller, elektronik og vindmøllevinger, som rådgiver både internt og eksternt, så vi opnår det bedst mulige resultat hver gang.

  Ingen resultater fundet

  Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.