MØD VORES FANTASTISKE MEDARBEJDERE

Vi er meget bevidste om, at vores medarbejdere er vores vigtigste ressourcer. Medarbejdertrivsel er en afgørende faktor for vores succes og produktivitet. Det handler om, at vi skaber et positivt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig værdsat og motiveret til at yde deres bedste.

 

Som virksomhed sætter vi rammerne for vores medarbejders arbejdsmiljø og dagligdag. Vi er meget opmærksomme på at sikre inddragelse fra vores medarbejdere, så vi kontinuerligt kan tilpasse rammer, strukturer og systemer.

“I fem år har ikke to dage været ens”

Jeg har lige haft fem års jubilæum her i HJHansen Recycling, og i al den tid har ikke to dage været ens.

Jeg har blandt andet ansvaret for vores centrallager, hvor vi sørger for at indkøbe og forsyne hele virksomheden med alt fra reservedele, arbejdstøj og værktøj. Derudover sørger jeg for løbende vedligehold på pladsen i Odense og nye forbedringsprojekter.

Noget af det, der driver mig, er at se mine projekter komme til live. Jeg har f.eks. lige lavet et kedeligt område på vores plads i Odense om til et grønt område med stier i vild bevoksning og en pavillon, der kan bruges til rundvisninger, når vi har gæster.

Jeg har haft god opbakning fra ledelsen til mine ideer, og det har givet mig en stor tilfredshed, at vi har kunnet skabe stedet for relativt få midler. Halmen i hegnene er genanvendt, og der er plantet efeu, som forhåbentlig snart gør dem endnu mere levende. Bierne og andre insekter er allerede kommet, så der sker virkelig noget.

Det, jeg bedst kan lide ved mit arbejde, er, at jeg er med til at gøre mine kollegaer glade. Har de f.eks. en kontorstol, der driller, så hjælper jeg dem med det. Det er måske en lille ting for mig, men en vigtig del af deres hverdag.

Og så er der stor tillid til medarbejderne her. Her er frihed under ansvar. Vi har et virkelig godt team, der arbejder godt sammen og bruger hinandens kompetencer meget på tværs og stoler på, at man løser sine opgaver. Det betyder meget for mig.

Michael Søgaard

Service- og lagermedarbejder, HJHansen Recycling Group

“Jeg er heldig både med mit job og mine kollegaer”

Jeg søgte efter et job med en flad organisation, hvor alle ansatte er vigtige, og en organisation med vægt på decentral økonomistyring, da dialogen med organisationen er vigtig for mig. Det opfylder HJH til fulde.

Jeg ved ikke, om det er den flade struktur, hvor alle bliver hørt, men jeg har aldrig før været i en virksomhed, hvor medarbejderne er så stolte af at være ansatte. Som led i min opstart fik jeg et introprogram, der fik mig rundt i organisationen, så jeg kunne få et kendskab til kollegaer og sammenhængene mellem afdelingerne. Jeg synes, det er imponerende hvor mange, der omtaler deres job og branchen med stolthed. Det smitter! Jeg er også stolt af at være med til at sikre genanvendelse af jordens vigtige ressourcer.

Annemette Lønbo

Teamleder for controlling, HJHansen Recycling Group og H. J. Hansen Vin

“Jeg ville være en del af Vi giver ressourcer nyt liv

Med dagens klimaudfordringer synes jeg, det er virkelig givende at bidrage positivt til, at ressourcer bliver genanvendt. Det er en meget kompleks proces, hvilket gør mit job virkelig spændende og udfordrende. Det overrasker mig stadig hvor store mængder, der køres gennem maskineriet hver dag. Det er fascinerende, at jern og metal kan genanvendes, men det er også skræmmende, hvor meget vi smider ud som samfund.

Jeg sidder i en afdeling, der både dækker HJHansen Recycling Group og H.J. Hansen Vin. På den måde har jeg en dagligdag i begge forretninger. Begrebet ”Vi løfter i flok” og ”Vi spiller hinanden gode” går igennem i hele organisationen, og er det første, du bliver mødt med, når du træder ind ad døren. Det giver en rigtig god energi.

Anchaly Nadarasa

Finance Business Partner, HJHansen Recycling Group og H. J. Hansen Vin

“Hvis du bliver her mere end et år, så bliver du her meget længe”

…sådan sagde daværende formand for pladsen i Odense, da Otto Mikkelsen for snart 46 år siden for første gang mødte op hos HJHansen Recycling. Det er noget Otto husker – for han fik ret. 

Siden 1978, hvor Otto netop havde aftjent 18 måneders værnepligt og fået en afløsertjans som kranfører i tre uger, er der sket en del. De tre uger blev til flere og han har kørt mange forskellige kraner og andet maskineri, hvorefter han selv blev formand på pladsen i Odense.

Hans kollegaer kalder ham noget af et orakel, den kollektive hukommelse og flere nævner hans helt særlige talent for at forudsige, om de store skibe kommer ind til tiden eller bliver forsinket, når de skal lægge til ved Lindø for at blive lastet med jern til genanvendelse. Otto var selv med til at starte pladsen på Lindø op i sin tid, og det er her, hans arbejdsdage nu foregår.

”Hvis vi laster et af de store skibe, så er der travlt. Det kan godt være, det ser ud som det samme og det samme, men alle dage er forskellige,”fortæller Otto.

I førerhuset bliver skoene taget af og pedalerne betjent i strømpesokker, men det er ikke altid fredfyldt at sidde der alene i sin kran, som man måske kunne tro.

”Jamen mobilen ringer jo konstant, når vi læsser de store skibe. Jeg skal have styr på skibsofficerer, skibsmægler, logistikafdelingen og mange andre, der ringer. Den bimler og bamler”

Men snart 46 år på samme arbejdsplads alligevel? Hvorfor?

”Jeg har fået udfordringer og ansvar. Det er kommet lidt af sig selv,” fortæller Otto og fortsætter ”Her har vi meget frihed under ansvar. Vi planlægger selv ferie og finder selv på løsninger. Det fungerer bare. Og så har jeg det sådan: jeg kan jo bare gå, når jeg ikke gider mere. Det er bare ikke sket endnu.”

Otto Mikkelsen

Kranfører på Lindø, HJHansen Recycling Group

“Jeg synes, det er fedt, at HJH tog chancen med mig”

Min læringskurve har været virkelig stejl siden jeg startede, for jeg har ikke umiddelbart den faglige baggrund eller erfaring til dette job. Det var min store interesse for arbejdsmiljø, der fik mig til at søge stillingen, og heldigvis kunne de se mulighederne i mig og mine personlige kvalifikationer. Det er en kæmpe gave!

Min stejle læringskurve har heldigvis været støttet af mine kollegaer og et omfattende introprogram, hvor jeg har fået et godt kendskab til rigtig mange af mine kollegaer i andre afdelinger. Vi har det sjovt hver eneste dag.

En af de ting, som overrasker mig mest ved at arbejde her, er kompleksiteten i processen fra skrot til genanvendelse. Det er ikke noget, der ”bare lige” sker. Der er så mange processer, tilladelser og lovgivning, som skal være på plads. Det overvejede jeg slet ikke før, hvis jeg kørte jern eller metal på genbrugsstationen

Louise Goerke

Arbejdsmiljøkoordinator, HJHansen Recycling Group