Bæredygtighed

Hvad er genvinding?

Samfundets skrot

HJHansen modtager jern- og metalskrot, herunder elektronikskrot, kabler, køleskabe og hårde hvidevarer. Det indsamlede jern- og metalskrot kontrolleres, sorteres og bearbejdes, så det kan sælges som råstof til smelteværker, der laver nye varer. Materialet skal opfylde smelteværkernes krav til renhed og kvalitet.

 

Miljøgodkendelser og lovgivning

Som eksempler på miljøforanstaltninger i vores produktion kan nævnes:

 • Rensningsanlæg til spildevand
 • Anlæg til olieopsamling (olien sendes til ekstern oparbejdning for enten genbrug eller forbrænding)
 • Støvdæmpende tiltag i form af vandforstøvning
 • Støjværn
 • Scannere for kontrol af radioaktive materialer

Når det gælder transporten af skrottet, sørger vores transportafdeling for, at farligt gods og miljøproblematisk materiale bliver håndteret efter gældende lovgivning.

 

Shredning og raffinering

En shredder er en stor maskine, der slår komplekse materialer i mindre stykker og sorterer jernet fra ved hjælp af en magnet.
HJHansen er en af Nordeuropas førende virksomheder inden for genvinding. Vores shredderanlæg står for mere end halvdelen af den shredderkapacitet, der findes i Danmark. Shredderen i Odense behandler ca. 150 ton i timen.

Et raffineringsanlæg sorterer det ikke-jernholdige materiale fra en shredder. Dette sker ved brug af en række forskellige teknologier.
Vi investerer løbende i ny teknologi, der kan øge graden af genvinding. I 2018 investerede vi kraftigt i et helt ny raffineringsanlæg, hvor vi har øget graden af udsortering af metaller og nyttiggørelse af mest muligt restaffald. Raffineringsanlægget sorterer op til 400 tons blandet metal, plast, glas, sten etc. om dagen. Vi fortsætter med hele tiden at udvikle på vores processer og maskineri til gavn for miljøet.

Kontakt os - Ring eller mail

Med vores omfattende ekspertise kan HJHansen rådgive dig og dit firma om de bedste løsninger. Kontakt os, og vi vil give dig et skræddersyet tilbud gennem tæt dialog.

 

 

  Lad os tage kontakt

  Indskriv denne kode: captcha
  Jeg har læst betingelserne

  Skrot er en ressource for miljøet

  Skrot er noget, man skal af med, så der kan blive ryddet op og gjort klar til ny aktivitet. Skrot er også værd at have styr på, så det ikke ligger i vejen for produktionen eller skæmmer omgivelserne.
  Skrot præsenterer oftest en positiv værdi. Og så er det en ressource, der kan genanvendes til gavn for miljøet.

  HJHansen Recycling kan hjælpe din virksomhed af med skrottet

  Få besøg af en konsulent eller produktchef, så du kan få et bud på, hvordan dit skrot kan håndteres på den mest optimale måde til gavn for din virksomhed. HJHansen Recycling har et bredt udvalg af containere, så vi kan nemt finde netop den løsning, der passer til din virksomhed og vores medarbejdere har mange års erfaring i bestemmelse af skrotkvaliteter, og hvordan det afsættes bedst muligt rundt i verden.

  Læs vores nyheder

  Pressemeddelelse, 11. juni 2024

  Genvindingsvirksomhederne HJHansen Recycling Group og Vesterbro Produkthandel har indgået aftale om at slå kræfterne sammen, og HJHansen Recycling Group overtager derfor majoritetsandelen i den vestjyske produkthandel.