Wind Decom

DecomBlades

Vindmøllevinger består af en kompleks sammensætning af bl.a. glas- og kulfibre. Det gør genanvendelse udfordrende og er samtidig en meget aktuel problemstilling, da mange af de tidligste vindmøller i dag er ved at være udtjente og skal tages ned.

DecomBlades er et projekt på tværs af sektorer, der har til formål at skabe funktionelle og bæredygtige værdikæder til håndtering af de udtjente vindmøllevinger på national og international plan. Det er alt fra fremstilling til forarbejdning og genanvendelse.

Vindindustrien er forpligtet til at finde bæredygtige måder at håndtere udtjente vindmøllevinger med hensyn til miljø, sundhed, sikkerhed, energiforbrug og økonomi. Derfor er HJHansen Recycling Group gået sammen med Vestas, SiemensGamesa, LM Wind Power, Ørsted, FLSmidth, Makeen Energy, SDU, DTU og Energy Cluster Denmark i dette treårige DecomBlades-projekt, der er delvist projekt finansieret af Innovationsfonden Danmarks Grand Solutions-program.

HJHansen Recycling Group står for to af otte arbejdspakker:

 • Mechanical Grinding
 • Pre-Processing and Logistics

Det er vores årelange erfaring og kendskab til neddeling og sortering af materialer til genanvendelse, som gør, at vi står i spidsen for arbejdsområdet ”mechanical grinding”

Vores nedbrydnings-teams erfaring med nedtagning og opskæring af vindmøller og -vinger gør os til en naturlig leder for denne arbejdspakke. At vingerne bliver findelte, er en forudsætning for at transportere vingerne til genanvendelse på en økonomisk levedygtig måde. Vores mange års erfaring med on-site håndtering af nedbrydningsprojekter gør, at vi har stor ekspertise i korrekt opskæring og sortering af objekter til mest effektiv transport, der planlægges af vores logistikafdeling.

logo af samarbejdspartnere i DecomBlades

Kontakt os - Ring eller mail

Med vores omfattende ekspertise kan HJHansen rådgive dig og dit firma om de bedste løsninger. Kontakt os, og vi vil give dig et skræddersyet tilbud gennem tæt dialog.

 

 

  Lad os tage kontakt

  Indskriv denne kode: captcha
  Jeg har læst betingelserne

  Skrot er en ressource for miljøet

  Skrot er noget, man skal af med, så der kan blive ryddet op og gjort klar til ny aktivitet. Skrot er også værd at have styr på, så det ikke ligger i vejen for produktionen eller skæmmer omgivelserne.
  Skrot præsenterer oftest en positiv værdi. Og så er det en ressource, der kan genanvendes til gavn for miljøet.

  HJHansen Recycling kan hjælpe din virksomhed af med skrottet

  Få besøg af en konsulent eller produktchef, så du kan få et bud på, hvordan dit skrot kan håndteres på den mest optimale måde til gavn for din virksomhed. HJHansen Recycling har et bredt udvalg af containere, så vi kan nemt finde netop den løsning, der passer til din virksomhed og vores medarbejdere har mange års erfaring i bestemmelse af skrotkvaliteter, og hvordan det afsættes bedst muligt rundt i verden.

  Læs vores nyheder

  Pressemeddelelse, 11. juni 2024

  Genvindingsvirksomhederne HJHansen Recycling Group og Vesterbro Produkthandel har indgået aftale om at slå kræfterne sammen, og HJHansen Recycling Group overtager derfor majoritetsandelen i den vestjyske produkthandel.