Skrotningsordningen / Skrotpræmie

Vælg en certificeret miljøbehandling af din skrotbil og få op til 2.200 kr. i skrotpris

Hvad er skrotningsordningen / skrotningspuljen

Folketinget har vedtaget en lov, som fra d. 1. februar 2014 strammede miljøkravene til skrotning af personbiler og varevogne.

Loven betyder konkret, at ejere af personbiler og varebiler i Danmark hvert år betaler kr. 84,- over ansvarsforsikringen til en skrotningspulje. Fra skrotningspuljen udbetales en præmie (som skal betale for miljøbehandlingen og skrotningen) til sidst registrerede ejer, når bilen afleveres til miljøbehandling og skrotning i henhold til lovens forskrifter.

Hvilke biler er omfattet af skrotningsordningen?

1. For personbiler med en totalvægt på max 3500 kg. og som er afmeldt efter den 30. juni 2000, er godtgørelsen kr. 2.200,-

2. Alle varebiler med en totalvægt, der ikke overstiger 3500 kg, er omfattet af ordningen, såfremt de er afmeldt efter d. 30 juni 2000. Godtgørelsen Kr. 2.200,-

Vi modtager også biler som ikke er omfattet af skrotningsordningen – til korrekt miljøbehandling, uden skrotningsgodtgørelse.

 

Digitaliseret skrotningsattest

Fra 1. januar 2020 er skrotningsattester blevet digitaliseret.
Som bilejer kan du starte skrotningsprocessen hjemmefra ved at logge på Borger.dk med NemID, og vælge den bil som skal skrottes, og den afdeling hos Bildemontering som skal modtage bilen.

Vi hjælper dig gerne med oprettelse af skrotningsprocessen, kontakt blot den afdeling hos Bildemontering som skal modtage bilen.

Når bilen er afleveret hos Bildemontering bliver den gældende skrotningsgodtgørelse overført til din Nem-konto.

 

Indlevering eller afhentning?

HJHansen Bildemontering kan til enhver tid hjælpe med at afhente din bil. Det har ingen betydning, om bilen er afmeldt eller er med nummerplader. Ring og aftal nærmere. Vi opkræver et mindre beløb for afhentningen.

Blå cirkel med teksten Få op til 2200 i skrotpræmie hos HJHansen Bildemontering